Succesverhalen

Succesverhalen

Opleiding en baan als matroos in de binnenvaart

Vanaf september 2018 wordt de eerste groep van 18 statushouders opgeleid tot matroos in de binnenvaart. Zij zijn geselecteerd uit 55 kandidaten.

Samen met Emprove geeft Working Future een traject samengesteld bestaande uit 60 vaardagen, trainingen en coachingsgesprekken. Na 4 maanden heeft de statushouder een internationaal erkend diploma voor matroos op zak en kan deze overal aan de slag. Wij garanderen echter al een betaalde baan bij een van de bedrijven in ons netwerk. Het is een eerste stap richting een succesvolle carrière als kapitein in de binnenvaart.


lees meer

Vrije Universiteit van Amsterdam| Enactus | Refugenius

Samen met Refugenius van Enactus hebben wij een reeks sollicitatieworkshops gegeven op de VU voor vluchtelingen. 

Dankzij deze workshops is Working Future gevraagd om ook trainees van de gemeente Amsterdam te komen trainen.


lees meer
Applied Medical

Dankzij een mailing naar 2000 vluchtelingen konden 80 vluchtelingen solliciteren. Uiteindelijk zijn 5 vluchtelingen uitgenodigd en hebben 2 Syriers nu een betaalde baan als technische tester en operator.

SKYNRG

Door het mailen van 55 accountants uit de database, was Skynrg in staat om de accountant te vinden die hun vacature kon vervullen. Aldulkafi werkt er nog steeds met plezier!

Gemeente Amsterdam

Als onderdeel van het 2 jaar durende YPPS traineeprogramma zijn statushouders getraind door Working Future in netwerkskills,  zoals een pitch en interview technieken.

PHBM
Begin 2016 had PHBM, een architectenbureau het project “Building Bridges”  gestart. 

Het doel was om vluchtelingen te koppelen aan klanten voor stages en banen. Negen civil engineers uit de database zijn uitgenodigd voor een Meet and Greet in Amsterdam, georganiseerd door Working Future en PHBM samen.
lees meer