Over ons

Over ons

Onze missie is het talent van vluchtelingen inzetten voor Nederland.


Win-win

Vluchtelingen hebben waardevolle levenservaring, lef, doorzettingsvermogen en vaak andere, inspirerende ideeën door hun afkomst. Zij weten wat het is je te moeten aanpassen om te overleven. Focus ligt bij ons op je niet blindstaren op het hebben van een Nederlands diploma of werkervaring tot dan toe, maar op kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. Samen plezier hebben in het samenwerken, van elkaar leren en open staan voor open communicatie en humor.

Working Future faciliteert het proces vanaf de werving tot en met de coaching en training on de job van zowel de vluchteling als de medewerkers. Zij ondersteunt en ontzorgt. Zaken gelijk bij de kop pakken door middel van maatwerk coaching en training. Zodat het snel komt tot een win-win situatie.    

Geschiedenis

Eind 2015 kwamen er enorme aantallen Syriërs aan in Nederland. Zoveel dat Quirine Veth samen met een paar bedrijven en Syriërs besloot om de website www.global-workforce.nl te starten om de mensen zich te laten registreren. Met het doel om vluchtelingen vindbaar te maken. Uit ervaring wist Quirine Veth dat Nederlanders en ook organisaties vaak wel een kans willen bieden, maar niet weten hoe zij in contact kunnen komen met vluchtelingen.

Het doel van Working Future was dan ook verbinden. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot workingfuture.nl, omdat alleen betaald werk echt helpt om te integreren en een nieuw gelijkwaardig bestaan op de bouwen. Met de kans geld te verdienen voor familieleden die elders nog in benarde omstandigheden leven.

Quirine Veth

Founder


 

Quirine Veth is professioneel recruiter, trainer, coach, stagebegeleider en acteur bij assessments voor Human Resource professionals en recruiters. Hierdoor heeft zij uitgebreide kennis over de arbeidsmarkt.

Inmiddels heeft zij een database van 2.000 vluchtelingen opgebouwd. Negentig procent is man, hoogopgeleid, rond de 30 jaar en komt uit Syrië. Zij wonen verspreid over Nederland.

Zij gelooft in gelijke kansen voor iedereen en dat cultuurverschillen het leven leuker maken. Daarom is zij dagelijks bezig met het matchen van kansen aan vluchtelingen.

Tijdens een proefplaatsing coacht en traint zij de vluchteling om de kans te maximaliseren dat deze een arbeidscontract krijgt aangeboden. Daarnaast traint zij vluchtelingen tijdens traineeships in communicatieve vaardigheden en Nederlanders in interculturele communicatie.

Door haar passie voor andere culturen heeft zij veel gereisd, een groot netwerk aan vluchtelingen opgebouwd en veel kennis over andere culturen.  Dertien jaar geleden startte zij als vrijwilliger bij AZCs en Vluchtelingenwerk. In februari 2011, 3 weken voor de oorlog, bezocht zij samen met 42 Turkse mensen Turkije, Syrië en Jordanië. Om iets terug te kunnen doen voor de Syrische vluchtelingen besloot zij in november 2015 om van haar passie haar werk te maken.


Lees meer

Marta Schaferova

Expert


Marta helpt op gepassioneerde wijze expats en immigranten om een droombaan te vinden in Nederland en daarbuiten.

Waarom buitenlanders? Zij is zelf half Tjechisch, half Slovaaks en zij woont in Nederland. Zij weet hoe het voelt om een "buitenlander" te zijn. Zij helpt mensen met het maken van een verbinding tussen emoties en logica op weg naar hun droombaan.
Daarnaast helpt zij vrouwen om te starten in de IT.


Lees meer

Heikki Mulder

Expert


Heikki is In Store logistiek Manager bij IKEA Group. Door zijn internationale carrière weet hij als geen ander hoe het is om in een vreemd land je weg te moeten vinden. Hij heeft hart voor vluchtelingen en zet zich in om kansen te creëren op een baan.

 

Obadh Koujan

Expert


Web developer & designer Nuon
Sinds 2012 is Obadh in Europa werkzaam geweest bij verschillende bedrijven. Als Syrier heeft hij dagelijks te maken met cultuurverschillen.

Zijn kennis en ervaring zet hij in om andere vluchtelingen te helpen met het succesvol starten met werken.


Lees meer

Barbara Jansen

Expert


 

Projectleider Werken zonder Grenzen Barbara werkt vanuit haar rol als projectleider voor Werken zonder Grenzen samen met Working Future aan het creëren van kansen voor vluchtelingen. Zij doet dit met veel passie en enthousiasme.

Door snel een connectie te maken en de organisatie te “ontzorgen” zorgt ze voor een win-win situatie.
 
 


Lees meer

Iyad Tabasha

Expert


Iyad is een Palestijns-Syrische vluchteling die erg actief is in het verbinden van vluchtelingen aan kansen. Zelf heeft hij via Working Future gesolliciteerd bij PriceWaterhouseCoopers en kwam hij door de selectie heen.
 
Om aan de eis van een Universitair diploma te voldoen, studeert hij nu aan de Universiteit van Utrecht. Daar geeft hij ook vluchtelingen les in ondernemerschap. Iyad is initiatiefrijk en enthousiast en weet als geen ander te verbinden.
 
 


Lees meer